Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2023 13:12 - Катя Касабова от Флагман Бургас
Автор: flagmanburgas Категория: Лични дневници   
Прочетен: 107 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.04.2023 13:14


 https://kasabovi.blogspot.com/2019/04/blog-post_29.html

Тополовградска Зарзаватчийка Масон. Катя Касабова. Флагман. Бургас. Новини.  
image  

Имало едно време една мома от Тополовград. Тя се казвала Керанка Батакчиева Касапова. В своята развинтена фантазия провинциалната мома се виждала като генерал...Не, не, не се учудвайте..Нали ви казах че става въпрос за развинтена фантазия.

Момата имала анцунг с широк червен кант, като генералски мапази и поне с част от детектив, а най-харесвани от нея били парадите по телевизията. Само дето по това време даваха все паради на Червената Армия, но нейсе...Тя имала опит с партията-майка БКП и по наследство, пък и фамилията и била една такава, баташка. Нали се сещате БАТАКЧИЕВА!!!
Още повече веднъж била на рождения ден в светая светих на БКП, местният клуб, където пийвали ракийка, пафкали цигарки и още нещо...Нали се сещате, как се влизало по Живково време в партиен клуб, но..Тази любов към партията топлела гръдта на Керанка още дълги години и й помагала да се ориентира, в посоката на въртене, онази, от която идвали паричките.
Батакчиева, която още не е майка и родител, вероятно не знае какво е да се чудиш, как да обесняваш на двете си деца, както например началникът и Валери Симеонович, защо приближената му Женя Баракович притежява огромен дял и проценти от десетките фирми, в които той участва. Как и какво да обясни на децата си, че госпожа Баракович, има солидни проценти от фирмите, а те нямат. Е въпрос на приоритети... Тополовградската мома, както разбрахте, имала мечти и тръгнала по пътя към Бургас, за да учи химия. Изучила тя химията и станала...баш зарзаватчийка. Продавала на една сергия зеленчуци в Бургас, нейде около църквата „Кирил и Методи“. Историята не казва, дали по онова време, когато НХК бълваше продукция като залудо е нямало места за специалисти химици или пък нея са я влечели зеленчуците...В акъла й обаче се въртяло друго.
Жена от родния Тополовград била успешен журналист и създала собствен вестник в Бургас и в началото на 90-те години Керанка Батакчиева отива в редакцията му и търси място за реализация на своята фантазия. Предложили й като на съгражданин да стане репортер. Батакчиева се засмяла и признала, че няма хабер от журналистика. Жената настояла Керанка да опита, защото я съжалила, понеже я видяла преди това в един зеленчуков магазин, като продавачка. Казала и да хвърли синята престилка и от утре на работа. Така започнала импровизираната журналистическа кариера на тополовградската мома Керанка Батакчиева.
Първата и задача била репортаж от пристанището и тя я изпълнила...лаконично?! Върнала се и написала репортаж само от едно изречение...Учудена съгражданката и собственик и издател на този бургаски вестник попитала, дали е виждала в някой вестник информация само от едно изречение, а Батакчиева си взела чантата и се приготвила да си тръгне. На изпроводяк тя си признала: „Аз Ви казах, че за журналистка не ставам...“
Така останало това събитие записано в мемоарите на тази видна бургаска журналистка. През 1992г. Керанка Батакчиева може и да не е била омъжена, но по-късно се омъжва за добър човек и лекар специалист. Това обаче не и стига и интимното сътрудничество с един друг журналист прераства в любовна сага, завършила с нов брак. За нея „патреотично“ настроеният и съпруг разказва, че от начало Керанка му се видяла малко сачманлийка. Т.е. сякаш имала сачма в главата, някак си странна. Сменила окончателно зеленчуците с вестникарски материали, Керанка напредва в професията. От репортер с журналистически материал от едно изречение през няколко вестника та чак до редактор на частен вестник. От лява, червена закваска, през лежкуненето в палатковия лагер на СДС на „Тройката“ до квалификация „десен журналист“ по думите на един депутат от „Гергьовден“, до социалистическите предизборни щабове на Йоан Костадинов и Стойко Танков, до маси с турски консул, та чак до т.нар „патреотичен“ печат на „милионер“ Валери Симеонов и сега след развода по сметка с „Атака“ в категорията „(не)Зависима“ журналистка“. От възгласите на сергията със зеленчуци: „Който разбира тука се спира“ до масонството и неговата по-популярна версия и екстравагантни тоалети и его, голямо колкото ...Еверест!!!
Добри устни и печатни услуги, добри пари, много светски събития, скъпи тоалети и прически, днес това е тополовградската Пепеляшка. Върти я животът на бързи обороти, но нейният вентилатор знае и напред и назад да превърта перката много услужливо. Спомените от сергията със зеленчуците не са най-приятните, както и отчетливата и малко смешна фамилия Батакчиева, а и това сакарско име Керанка...Поне Катерина или Катя да беше..., а то Керанка. Нещо не е наред и нещата се променят. Имидж и трябва, който да отговаря на нейната суета (суетата и глупостта вървят ръка за ръка, което е индивидуален комплекс с различна величина за някои персони). Е, не онези за генерала, а на онези за светска, класна дама. Персона от избраното общество на Бургас...Това да не ти е Тополовград, а... И Керанка става ротарианец. Нещо като подготовка за голямата тайна-масоните. Това, че масонството няма много връзка с национализма, за който прадарира новият й господа, а по-скоро с интернационализма на корпоративно ниво, като че ли никой не го забелязва. В т.нар. „Ротари Клуб Бургас“ от 2007г. се мъдри и гжа Батакчиева заедно с уж враговете по партийната линия на съпруга й, като бургаският кмет Димитър Николов и... Затова си има интернет, който се интересува, търси ...и намира.
Това че, семейството има кум етнически турчин не е проблем за обикновените бургазлии, даже е нормално, но не и за онези , които са любители на т.нар възрожденски песни и парадирането с патриотизма и „майка България“, „народа български“ и т.н.  Боза за ушите на готовите за гласуване за уж някакви патреотични идеи и ценности на поредните местни избори, където се осребряват постовете в общинския съвет според думите на един друг доскорешен техен вожд и учител, както той го призна черно на бяло в Бургас. Тополовградчанката Батакчиева се кипри в различни светски събития заедно с хора лежали в пандиза, сбургаски социалистически лидери от свитата на тройната коалиция и кого ли не... . . Такава е историята на една тополовградчанка с нехаресваното от нея българско име Керанка Батакчиева Касапова. Историята на една алтернативна Пепеляшка, която няма нищо общо, ама нищо общо с образи от реалността. Не я бъркайте и не припознавайте с образ на уж демократичен преход.


image   #burgas #flagman #obshtinaburgas #reket #kasabova https://kasabovi.blogspot.com/2019/04/blog-post_28.html

(1) Катя Касабова | Facebook (1) Радостина Георгиева | Facebook (1) Emche Mahmud | Facebook



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: flagmanburgas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 34757
Постинги: 43
Коментари: 3
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930